En sajt om ridsport och allt däromkring.

Utbilda dig till hästmassör

0
Posted in Ridsport By victoria

Det är inte bara vi människor som kan njuta av och dra nytta av en härlig massage. Även hästar kan faktiskt få fördelar av att göra ett besök hos massören. Om du gillar hästar så mycket att du vill jobba med dem så kan det kanske vara en idée att utbilda dig till hästmassör? Då får du umgås med de stora och mäktiga djuren på ditt arbete och dessutom bidra till deras välmående. Läs vidare för att ta reda på vilka vägar du kan gå för att utbilda dig till hästmassör.

Hitta rätt utbildning

Det finns tyvärr inga högskoleutbildningar i hästmassage, däremot finns det massor av privata aktörer som erbjuder utbildning. Det betyder att det finns en hel del oseriösa utbildare på marknaden. Var därför noga med att kolla upp den utbildning du planerar att anmäla dig till genom att till exempel ta referenser från tidigare kursdeltagare. Det är också viktigt att se till så att utbildningen är certifierad. När du har gjort det är det fritt fram att utbilda dig inom hästmassage och hjälp hästar att må bättre. I urvalet av utbildningar finns dessutom både utbildningar på heltid och utbildningar på distans. Det gör att du kan välja en som passar din livssituation.

Vad ingår i utbildningen?

Eftersom det finns många utbildningar så är det omöjligt att säga exakt vad som kommer att ingå i den utbildning du valt. Ofta finns det dock både praktiska och teoretiska övningar i utbildningen. Du får till exempel lära dig mer om hästens anatomi teoretiskt. Samtidigt förekommer det inslag i utbildningen där du får öva på massage på riktiga hästar för att kunna testa dina färdigheter. Att utbilda sig till hästmassör kan vara bra om du har egna hästar. Du behöver alltså inte se det som ett yrkesval utan ett sätt att kunna ta hand om dina egna djur på bästa sätt.

Leave a Reply

boxline