En sajt om ridsport och allt däromkring.

Peter Forsbergs nya intressen

0

Vad än en före detta professionell ishockeyspelare har för sidointressen så kan denne efter karriären förverkliga dem. I alla fall om man tjänat miljoner som Peter ”Foppa” Forsberg gjort i Nordamerika. Affärsmässigt har han satsat på skobranschen varigenom ”foppatofflorna” blev vida berömda och populära. I en kombination av affärer och golfintresse var han en av grundarna till en golfbana i Örnsköldsvik. Som en naturlig förlängning av ishockeyn kom han med i ledningen för Modo Hockey. Att prova olika sporter är han inte rädd för, han deltog i en kappsegling Datscha Fleet Race samt kämpade till sig segern i tv-programmet Mästarnas Mästare. Som många andra f.d. professionella idrottare har Foppa också ett stort travintresse. Men för att syssla med affärer krävs viss utbildning vilket Forsberg insåg. År 2011 blev han diplomerad efter en kurs i management och har studerat företagsledning vid Handelshögskolan i Stockholm. Som fotbollssupporter hejar han på engelska Tottenham FC i Premier Leauge. Dessutom är han politiskt intresserad och som sådan uttalade han sig negativt om Sverigedemokraterna.

Peter Forsbergs travhästar

Det som tilldragit sig mest uppmärksamhet i nyheterna kring Peter Forsberg utanför hockeyn är inblandningen i trav där han äger flera hästar som kostat en halv miljon eller mer. Succén med utmärkta placeringar och inkörda prispengar var särskilt god under sommaren 2007. När Foppa fick semester och kom hem till travet sprang kusarna märkbart bättre, som om hans blotta närvaro förbättrade prestationerna. På senare tid införskaffades en häst med namnet Diamanten. Travhästen sprungit in 5,6 miljoner kronor hitintills. Men när Foppa köpte ny häst i miljonklassen var förväntningarna ännu större. Hästen Amour des Roseaux som kostade 2,2 miljoner har dock varit en flopp och det meddelades nyligen att hästen byter tränare. Trots att Peter har sysslat med många olika sporter så har inte rollen som tränare eller jockey inom trav lockat honom. Dock menar Peter att han och hästarna är fina vänner och att han har stor kärlek till djuren. När de springer i loppen känner Peter en stor anspänning och chanserna att vinna är lika spännande som ishockey, Forsberg nöjer sig med ägarrollen.

Foppas passion är numer travsport

Peter Forsbergs inkomster har inte enbart härrört från ishockeyn. Sponsoravtal gällande utrustning och prylar har också bidragit. Bland annat tröjor med hans namn har sålts och säljer ännu i hög grad. Sådana supporterprylar kan inhandlas på nätet i nhl shop, de finns i Sverige eller i USA och Kanada. Dessa rejäla sidoinkomster har Foppa investerat i affärer kring travhästar och anläggningsprojekt. Häst- och travsport var dock inte något han ägnade sig i de yngre åren, då var det klubba och skridskor för nästan hela slanten. Lite fotboll, friidrott och längdskidåkning blev det dock mellan varven. Peter värderar framgångar för travhästarna i sitt stall mycket högt. Ändå har han vunnit stora segrar med Olympiskt guld, världsmästerskap och den åtråvärda Stanley Cup i NHL. Dessutom är han invald i ishockeyns båda Hall of Fame, den internationella och internationella. Travsporten har även de sin Hall of Fame men den är tillägnad jockeys och tränare och där lär inte Foppa bli aktuell.

Leave a Reply

boxline